Reisplannen? Is de Kids-ID nog geldig?

De kids-ID is een identiteitsbewijs voor kinderen jonger dan twaalf. Ze vervangt het witte kartonnen kaartje dat kinderen nodig hebben om naar het buitenland te gaan.

Wie een reis naar het buitenland plant, kijkt best tijdig de geldigheid van de Kids-ID’s na. De duur van de aanvraag van een nieuwe Kids-ID is maximaal 3 weken. Een pasfoto met witte achtergrond is nodig en het kind moet aanwezig zijn bij de aanvraag.

> Info: bevolking@vorselaar.be, 014 50 71 04

Zitdagen belastingaangifte

Heeft u graag hulp bij het invullen van uw belastingaangifte?  In Vorselaar kan u op verschillende tijdstippen en bij verschillende organisatie hiervoor terecht. Breng zeker de nodige documenten mee (aangifte vorig jaar, loonbrieven, fiscale attesten, …).

-         Donderdag 6 juni van 9u tot 11u45, gemeentehuis, Belastingsdienst Herentals

-         Maandag 17 juni van 10u tot 12u, 14u tot 16u en 18u tot 20u, Den Engel, ACW Vorselaar

-         Maandag 17 juni van 18u30 tot 19u30, Buurthuis, ABVV i.s.m. Sp.a

-         Dinsdag 18 juni van 10u tot 12u, 14u tot 16u en 18u tot 20u, Den Engel, ACW Vorselaar

Laureaat Koningin Paolaprijs woont in Vorselaar

Vorselaar is gekend in het onderwijslandschap. Een van onze inwoners werd uit 61 kandidaten geselecteerd als tweede laureaat in de Koningin Paolaprijs voor het Onderwijs (Prijs voor Creativiteit en Innovatie in Onderwijs). De Koningin Paolaprijs voor het Onderwijs bestaat sinds 1996 en bekroont ieder jaar leerkrachten die zich onderscheiden in hun beroep.

Maarten De Beucker (42) uit Vorselaar is leerkrachtencoördinator aan het Scheppersinstituut van Deurne. Met zijn project ‘Pittig Gekruid’ had Maarten een leuke, educatieve dag vol actie uitgewerkt waarbij de leerlingen van het derde jaar secundair iets opstaken over de organisatie van gemeenten, Frans, aardrijkskunde, wiskunde en het gebruik van kruiden in de keuken. Maarten ontvangt een prijs van €4000. Deze wil hij investeren in de tuin van de school.

De prijsuitreiking vond vorige woensdag, 29 mei 2013, plaats in de Koninklijke Serres te Laken. Meer info over het project zelf vindt u op de website van de Stichting Koningin Paola. In de PDF-brochure kunt u de details van het project erop nalezen. Foto's vindt u uitgebreid op de website van Het Scheppersinstituut en op de openbare Facebookpagina Pittig Gekruid @ Laken.